Kes Buang bayi

nah ni lagi yang silaka ni.
Baru-baru ini seorang bayi telah dijumpai berdekatan Bank Negara Kota Kinabalu. Bayi tersebut dijumpai pejalan kaki, yang menyangka bayi itu sudah mati. Apabila didekati ternyata bayi itu masih hidup, lantas dia menghubungi pihak polis.

Pada tangan bayi itu terikat tag kelahiran dari hospital(tidak dinyatakan swasta atau kerajaan). Untuk pengetahuan bayi yang baru lahir akan diikatkan tag pengenalan.

Bayi itu kemudian dirujuk ke hospital QEH dan seterusnya dihantar ke SMC untuk pemeriksaan lanjut.

Alahai, begini punya orang pun ada ka? kalau nda sanggup terima, berikan saja kepada saudara mara, pasti ada yang mengambilnya. Kalau ia pun tunggu lah bayi tu besar.

Comments

Facebook Comments

5 comments:

adam k. said...

punyala....tiu~

love said...

bagus dia bagi sa..sa suruh mami sa jaga..ada jua adik sa....ui tanakwagu klu ada baby lg ko kasitaw sa ar?

Anonymous said...

Wah sa pun mau cari anak angkat ni...kira mau apply dr Jabatan Kebajikan tapi dgr2 telampau byk prosedur nya! :-)

Anonymous said...

budu ba org buang anak ni.. ingat senang ka mo kasi keluar tu baby. mcm senang mo buat..klu tia mo bagi la sama org yang mo itu baby ramai ooo yang mo tu

Anonymous said...

babal mngkali urang yg buang anak 2....buat pandai tp klu dah tbranak d buang pula...budu...bagus dya kna buat cam 2 dlu ole mama baru dya tau....

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas