Kes Culik Pelajar UMS: Penjenayah Dijatuhkan Hukuman



Akhirnya Kedua-dua penjenayah yang menculik dan merogol pelajar UMS dijatuhkan hukuman. Perbicaraan tidak mengambil masa yang lama memandangkan kes ini adalah berat, banyak bukti dan banyak jenayah yang dilakukan oleh kedua-dua penjenayah ini.

Mohd Sahrizal bin Suhaili, 21 dan Mohd Ariffin Bidin 29 tahun dijatuhkan hukuman penjara 108 tahun dan 45 sebatan.(menurut berita tv3)

Mohd Ariffin dari Kg. Tarap Bongawan dipenjara 56 tahun, 25 sebatan dan denda RM1000.

Mohd Sahrizal dari Kg Pirasan KOta Belud dipenjara 35 tahun, sebatan 20 kali dan denda RM1000.

Kedua-duanya boleh ditambah 5 tahun lagi untuk hukuman penjara.

Hukuman dijalankan serentak.

Kereta Kancil yang dicuri adalah milik Zainal bin Tahir, dicuri di Jalan Pantai antara 2 dan 3 Mac 2008.

Perkiraan: Fakta Nombor

Mohd Arifin dipenjara 56 tahun, bermakna dia akan keluar pada tahun 2064. Pada waktu ini beliau sudah berumur 85 tahun. Iaitu setelah 44 tahun kita mencapai negara maju pada 2020.

Mohd Sahrizal Bin Suhaili dipenjara 35 tahun, bermakna dia akan keluar pada 2043. Pada waktu itu beliau sudah berumur 56 tahun. Iaitu setelah 23 tahun kita mencapai status negara maju pada 2020.

Sanggupkah anda makan free di penjara????

Jika anda tidak sanggup melihat angka-angka tersebut apalagi menerimanya, maka jangan lakukan jenayah. Jenayah membawa padah(dipinjam dari 360 tv3).

Artikel terdahulu

Mereka akan menerima hadiah seperti ini dari pihak penjara. Saksikan.

Comments

Facebook Comments

21 comments:

Anonymous said...

padan muka kedua2 perogol tu, kena rotan, sepatutnya mereka dapat seorang 100 sebatan, adakah patut puting perempuan itu pun mereka telan palui betul.

Tanakwagu said...

puting kena telan??biar betul

ann said...

benci sa baca news pasal dorang ni.
They make me sick!! buduh punya urang

Anonymous said...

Penjara seumur hidup dan 35 sebatan pun belum cukup utk menghilangkan penderitaan yang di alami oleh gadis itu..?

Malah, Menjatuhkan hukuman mati pun tidak akan menyelesaikan masalah ini!

Yang pastinya, kita harus membentung perkara ini dpd terus berulang....

Lengkapkan diri dengan "EI" ( emosi Intelligent ) kerana "MI" Mind intelligent belum cukup memjadikan kita seorang insan yang sempurna. As a muslim, jangan tinggalkan sembahyang 5 waktu.ok

tanakwagu said...

thanks to anonymous.
itulah yang semolek-moleknya. banyak lagi kerja yang lebih baik dari melakukan jenayah terkutuk!

Anonymous said...

another case in Tawau....

antiperogol said...

kurangasam betul o tu perogol.cian mama dorrang yg kasi beranak dia.adakah patut p rogol orangg sampai macam tu.teruk betul o.kalo sa la...hukum penjara sama dorang sampai mati.padan muka tinggal dalam penjara ja seumur idup.memang bodoh la ba orang macam tu.kin panas betul o.kalo kebitinan suda betul men sendiri la.ni mo lagi rogol orang.teda otak ka.nda kecian ka sma tu pempuan.bodoh!!orang mo study dorang senang2 ja kasi musnah idup anak orang.sendiri mo pikir la ba.camana kalo kakak dorang ka adik ka kena rogol.bodoh punya perogol.p mati!gila macam anjing!teda otak!

Anonymous said...

boleh kasi confirm kah, saya dgr kawan cakap tu student Ums dah bunuh diri?? betulkah?? aiiiyah kesian betul oohh kalau mcm tu.. patut tu kedua perogol kena dakwah membunuh juga kalau betul2 itu student dah tiada.. siapa2 yg tahu cerita sebenar kasi kongsi konon..

StuckS said...

Punya ganaz muka tu pnculik..
isap gam tu kan..
hehehe

Anonymous said...

penculik/perogol2 itu memang tidak patut jadi manusia,sedangkan binatang pun berperikebinatangan.apalagi ini manusia,tidak patut betul diaorang jadi manusia.sial betul.perbuatan mereka tidak dpt dimaafkan walaupun mereka minta maaf dari tuhan.patut awal2mereka tidak dilahirkan,bikin malu negeri kita saja.sampah!hukuman penjara dan hukuman sebat?cukup kah? adil kah?bagaimana jika mereka sudah selesai menjalani hukuman mereka,bukan kah mereka boleh duduk senang juga...bagaimana dengan emosi dan penderitaan yg dialami oleh pelajar UMS itu?kejadian itu hanya akan menghantuinya sepanjang hidupnya...hancur sudah hidup dia...pada pendapat saya,perogol2 itu patut mendapat hukuman yg setimpal dan seksaan yg patut mereka dpt seumur hidup juga,ptong saja alat kemaluan mereka supaya mereka tidak senang mati di penjara itu,!!!

cicak said...

bos, bukan hukuman penjara yang-sia-dingar-dingar, tida dikira 1 hari sebagai full 24jam. tapi dikira stengah hari (atau lebih-lebih skit)

dan ari tu mcm ada pindaan.
maksud dia, kalau tu urang kana panjara 1 tahun, dlm 6 bulan lebih (waktu sebenar), dia akan kana kasi lapas.

siapa2 buli kasi confirm kaini?

Anonymous said...

sya dingar2 tu student sda mati tapi bukan dia bunuh diri...dia tida dapat bertahan suda..banyak organ dalaman dia rusak...cthnya buah pinggang dia rusak suda..apa tida kan kana tandang2 ba gia dia tu....sedangkan puting pun putus.....brutal betul ni pelogor ni...patut terus dihantar ke alam baka dorang ni...sialbudu palui kurangajar...paling budu di dunia ba durang ni...tiada utak...bagus penjara durang dalam lubang tandas saja...

Anonymous said...

ala kesian lah betul pelajar tersebut.. kedua2 perogol itu patut dibicarakan atas tuduhan membunuh jg.. mana sdh daily express, sabah times tiada update dgn kisah2 ni..

Anonymous said...

dah berulang pun. kes terbaru berkaitan student ums jugak, berlaku beberapa minggu lalu. kes rogol dan BUNUH. Menurut cerita yg tersebar, mangsa hilang tanpa berita selama 1 minggu tp tak ada siapa yg perasan. Lepas jumpa mayat kat sungai barulah dikenalpasti oleh kedua ibu bapa mangsa. Ni kes berani sangat naik kereta sapu. So, berhati2 la kawan2 smua ya. Kalau nak gi mana2, tak kira jauh ke dekat, bg tau kawan2, inform kat family, kuar ngan sape, naik apa, gi mana. Family n org terdekat kenalah alert sesama sendiri. :)

~rasa tak selamat dah~


ums student.

bulukun said...

patut ni kes rogol-rogol ni kasi brutal sikit bah drang punya hukuman. kasi kembiri bah!!!

Anonymous said...

Ada suda 1 way tiket free perogol2 tu p neraka.
x perlu booking..
percuma dan khas untuk dorang.

Anonymous said...

memang patut 2ekor e2 d kenakan hukuman berat.klu ble bg lg mereka hukuman yg lbh berat lg.padan muka 2ekor babun tua e2........

Anonymous said...

saya amat sedih dgn apa yg berlaku ini.Terdetik hati kecil ini jika apa yg berlaku ini di dalam keluarga kita,org yg kita sygangi..atau sebagainya...Mungkin hati "pelaku"ini sudah rosak dan jiwanya sudah dikuasai dgn satu sifat bawah sedar di mana tidak dpt membedakan perkara yg baik.Oleh yg demikian marilah kita semua berbuat kebaikan @ jauhkan maksiat kerna ianya sedikit sebanyak menjadikan jiwa kita gelap dan hati tertutup utk melakukan kebaikan...."hanya Hukum Allah s.w.t akan membalas kepada mereka yg membuat kebinasaan di muka dunia ini"

Anonymous said...

she is still alive..

Anonymous said...

praise to God

Anonymous said...

buduh!! kalau sya pulis pnjara .tiap kali sya masuk duty sya siksa dlu ni sial 2 ekor ni bru sya bt keja2 penjara.tatap kna antam oleh pulis diurg ni

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas