Service DBKK bagaimana??

Sejak kebelakangan ini, pihak DBKK sudah seminggu tidak memungut sampah di kawasan perumahan. Kenapa ya?

Ada desas-desus mengatakan mereka berkabung atas kematian rakan-rakan mereka dalam satu kemalangan di Inanam-Kiansom lebih kurang dua minggu lalu. Dalam kemalangan itu 5 orang telah terkorban dan kesemuanya kakitangan DBKK. Kalau begitulah ceritanya bolehlah dimaafkan.

Lagi satu pasal cecair yang mengalir dari trak pemungut sampah. Aduii satu minggupun masih boleh terhidu baunya. Maklumlah dia punya campuran macam-macam ada. Mahu tutup hidung pun nda sanggup lama-lama takut pengsan kehabisan oksigen :).

Pasal tanah yang menimbus semen pejalan kaki pun diaorang tak buang. Maklumlah kawasan perumahan ni sempit, so tempat parking pun susah, terpaksa parking di luar kawasan rumah. Ada penduduk yang mengambil inisiatif membuang bonggol berkenaan. Kalau tunggu DBKK, harap lah. Masa pilihanraya baru ada kontrek untuk membuang bongol tersebut, itupun kalau ada.

Comments

Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas