Alat pencegah Kecurian: Supermarket

Zaman dah berubah Dunia Dah Maju.

Pernah kah kamu explore tentang 'alarm' yang terdapat pada barangan yang dijual di supermarket misalnya terlekat pada baju.

Jika ada pencuri yang mencuri baju berkenaan penggera akan berbunyi sebaik saja ia melintasi pengimbas.

Tanakwagu ini selalu gatal tangan, apa juga akan dibedahnya untuk memenuhi ingin tahu. Benda ini aku terjumpa dalam tool aku, so aku pun buat pembedahan.

Baru aku tahu rupanya beginilah litar alarm berkenaan. Benda ni tak pakai bateri, bateri tu saja2 aku letak disitu ntuk perbandingan saiz.





Sample Detector:

*response to shaxx

Comments

Facebook Comments

3 comments:

shaxx said...

jadi bagaimanakah ia berfungsi?

Tanakwagu said...

bagaimana berfungsi? secara detail saya tidak tahu.
alat ini merupakan pengera kepada 'detector'.
'detector' adalah seakan-akan pintu yang akan kita lalui apabila keluar dari supermarket.

so andaikata ada pencuri yang membawa alat tersebut maka, pengesan akan dapat signal dari alat itu dan kemudiannya mengeluarkan bunyi amaran.

Anonymous said...

mcm mana cara nk bkak tuh ??

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas