Tayar Masa depan

Ketika dunia mengalami kegawatan ekonomi yang teruk, para perusahaan berusaha untuk mengurangkan kos dengan produk yang effektif dan efisen.

Lihat saja apa yang sedang dilakukan oleh pengeluar tayar terkemuka ini Michelin. Tayar yang tidak menggunakan angin dan kurang getah.
michelin tyre
Bagaimana ia berfungsi seperti tayar yang ada sekarang.
michelin tyreJadi bagaimana ia dibuat?
michelin tyreJelas bahawa ia menggunakan kurang getah. Tiub yang dahulunya tempat untuk menyimpan angin digantikan dengan spoke. Setahu saya hanya basikal dan motosikal yang menggunakan spoke.

Berapa harganya dan bila dipasarkan? Belum diketahui lagi tetapi yang pasti ia datang tak akan lama.

Comments

Facebook Comments

2 comments:

Shaffik said...

Bro dah cam tayar basikal dulu-dulu maser kecik2..hehehehe...

Tanakwagu said...

ya la shaffik, tapi macam tak confiden la tayar tu, macam nak tercabut

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas