Bulan Pengampunan (Yuran)letak kereta -DBKK

Salam 1 malaysia, selamat Tahun Baru Cina.

Kali ini sekali lagi saya berkongsi pasal bulan pengampunan bayaran sewa letak kereta dalam daerah Kota Kinabalu sabah, diskaun sebanyak 95%.

So kepada sesiapa yang ada bayaran tertunggak atau sengaja menghilangkan resit atau tidak ambil peduli, ini lah peluang kamu untuk membuat pembayaran kepada pihak DBKK.

Saya difahamkan oleh salah satu attendan letak kereta bahawa ada orang yang degil membayar yuran parking sehingga bil terkumpul nya melebihi rm10,000, dan sedang dalam proses ke pengadilan.

Comments

Facebook Comments

4 comments:

Mus said...

salam..
kalu total hutang bayar parking tu RM100.. kena bayar 5% sajalah?

Anonymous said...

pengampunan ini memang bagus. saya ada beberapa yuran yg tertunggak disebabkan hilang atau terkena hujan dan angin. bila pergi periksa ada juga dalam ratus. setelah diskaun hanya perlu bayar puluh ringgit sahaja

Anonymous said...

Salam sejahtera,

saya nak minta tunjuk ajar. saya seorang pelajar sahaja, beli kereta 2nd hand, biasa saya jelaskan saman, parking saya, tapi hari ini saya check kat kaunter, kena rm300 lebih tertunggak! terkejutnya saya, mungkin last owner yang tertunggak. jadi, apa yang boleh saya buat? memang bukan saya yang hutang, kan kad kereta ada tulis bila saya beli kereta itu. Minta tunjuk ajar....

sekian terima kasih!

Tanakwagu said...

@Mus
ya kena bayar 5% saja.

Anonymous 04 apr
minta details pasal tarikh resit,jika tarikhnya sebelum anda beli kereta itu maka ternyata ia kepunyaan pemilik asal.
kejadian ini biasa berlaku iaitu hutang lama yg x dibayar oleh si penjual. lain kali kenya tanya pelbagai perkara sebelum membeli kereta

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas