logo kolony ciplak?

logo kolony daripada celcom, ada persamaan dengan logo pada plastik hospital. kolony ini sebenarnya adalah aplikasi permainan daripada celcom untuk semua jenis pakej celcom.
aku tak join game ni, tak reti.

celcom broadband,celcom game
logo rasmi kolony

celcom broadband,celcom game
cara menyertai permainan kolony
gambar dibawah adalah plastik yang dibekalkan oleh pihak hospital untuk pesakit membuang muntah,ludah,kahak,darah dan seumpamanya. biasanya plastik ini akan dibuang dalam tong yang khas (tidak bercampur dengan tong sampah biasa). saya tertarik pada logonya yang hampir menyamai logo kolony.
celcom broadband,celcom game
logo pada plastik hospital
mungkin kebetulan saja, atau mempunyai designer yang sama :)

lihat juga kontroversi suatu ketika dulu, pertikaian hangat diantara MAS dan Air Asia pasal logo

Comments

Facebook Comments

5 comments:

Mr. Ronok-ronok said...

ni logo biohazard ler...colony yang ciplak logo ni...logo ni dah berkurun digunakan oleh pengamal perubatan, terutama makmal-makmal.... aper da....

Miecyber said...

Aahh nampak samalah....

Blogspot Bermasalah & Entri Hilang

Klik Aje ! said...

Kolony? ape tu kolony? adekah aku ketinggalan? Haippp!

Anonymous said...

'game' ni bagi pengguna celcom,tp sekrg ni dah x ada. ia boleh update status d fb,twiter,menambah rakan

sollehahn said...

tu bukan logo plastik hospital...tu logo biohazard..mungkin celcom guna logo ni utk gambarkan yang kolony ni cepat merebak kot

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas