Julia Robert-Aku masih cantik atau tidak

Kesihan Julia Robert mejadi mangsa gara2 syarikat yang suka mengaut keuntungan semata-mata. Terbaru heboh pasal iklan Julia Robert yang diharamkan di Britain kerana tidak menunjukkan wajah sebenar.
Tabloid di britain yang bertajuk

"Airbrushed Julia Roberts ad banned in UK"

(CBS) Britain is cracking down on the extensive use of Photoshop.


wajah Julia Robert superimpose dalam Iklan Loreal


wajah terkini Julia Robert
Two L'Oreal magazine ads, one featuring actress Julia Roberts and the other supermodel Christy Turlington, were pulled by advertising watchdogs for being "overly airbrushed," the Guardian reports.
apa gunanya kamera yang berharga puluhan ribu kalau hasil akhirnya diedit pula dalam photoshop.

Swinson, who has spearheaded a long-running campaign against altering images in ads, said the images for the L'Oreal-owned brands Lancome and Maybelline were "not representative of the results the product could achieve."

kalau kita lihat iklan2 di Malaysia pun kebanyakannya tidak mewakili keupayaan produk sebenar. lihat saja iklan di tv sehari-hari, syarikat menggunakan khidmat model atau artis yang sememangnya dah cantik spt maya karin, lisa surihani, siti nurhaliza, aron aziz dsb.

tak kira produk pelangsingan, anti penuaan, pemutihan, rambut berkilau dan seumpamanya semuanya melalui proses retouch melalui studio produksi.

so kepada pengguna yang lalai ada baiknya menyelidik terlebih dahulu sebelum terpengaruh dengan iklan 100%. kalau rasa tertipu bolehlah membuat laporan kepada tribunal pengguna dan setelkan di mahkamah. seingat saya ada beberapa kes yang mana kemenangan memihak kepada pengguna dan mendapat gantirugi yang setimpal.

berikut pula iklan celcom yang diharamkan di Malaysia
iklan celcom yang melampau




ok lupakan yang tu, mungkin anda nak cuba produkSK-II

Comments

Facebook Comments

2 comments:

ct N honey said...

kalau dah namanya iklan,rasanya mmg tak ada 100% betul,..terpulang kepada kita nak percaya atau tidak,mmg ganas lah video tu, patutlah diharamkan

Anonymous said...

saya plg meluat iklan celcom dlm tv tu

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas