Easy RHB personal loan

Easy RHB daripada RHB Bank Berhad menawarkan pinjaman peribadi easy RHB.
Sebenarnya terdapat beberapa lagi skim Easy Rhb ini seperti Easy Kad Kredit/Debit, Easy Insuran, Easy Saving dan Easy Pelaburan ASB.

Berikut adalah beberapa tips untuk anda membuat pinjaman atau urusniaga .

Ketahui 10 hadiah mingguan RHB ..jom klik

Easy Personal Loan

  • Pastikan tujuan pinjaman itu adalah jelas misalnya untuk kecemasan, perkahwinan atau menyambung pelajaran.
  • Faktor yang dinilai sebelum membuat pinjaman-Kemampuan membayar balik pinjaman, kewangan semasa, aset yang ada serta tanggungan/liabiliti.
  • Sebelum meminjam buat kajian tentang jenis pinjaman yang ditawarkan oleh institusi kewangan berlesen, misalnya kadar faedah, temoh bayaran balik, fleksibiliti pakej dan lain-lain.
  • Jauhi peminjam yang tidak berlesen atau tidak kukuh latarbelakang
  • Anda sebagai peminjam bertanggungjawab atas pembayaran yang dipersetujui mengikut jumlah dan masa yang ditetapkan.
  • Kegagalan membayar balik-anda akan disenaraihtamkan.
Beriukt adalah ansuran pinjaman peribadi.
    Easy RHB personal loan,personal loan,bank rakyat personal loan,cimb personal loan,pinjaman kecemasan
    Pinjaman Peribadi Easy RHB Bank


    Kad Kredit/Debit
    Perbezaan antara kad debit dan kredit. Jika diukur dari segi masa kad kredit telah digunakan sekian lama. Secara amnya kredit bererti hutang.

    Easy Kad Debit RHB Visa
    • Baki dalam akaun anda akan berkurangan sebaik anda menggunakannya sebagai pembayaran. Ini samalah dengan anda mengeluarkan wang dari ATM atau Buku dan menggunakannya ntuk pembelian.
    • Kebaikan urusniaga pembelian atau pembayaran tanpa tunai. Ia selamat,mudah dan anda boleh mengawal perbelanjaan. Sekiranya anda dirompak atau diragut anda tidak kehilangan apa-apa melainkan kad debit yang 'tidak berguna' (bandingkan dengan tunai) kepada penjenayah
    • Cukai dan faedah tidak dikenakan.
    Easy Kad Debit
    Kad Debit Easy Rhb

    Nota: Kad ini sah dan laku di kebanyakan shopping,restoran, etc...

    Easy Kad Kredit Rhb Bank
    • Boleh berbelanja lebih daripada jumlah wang yang ada dalam akaun
    • Merupakan urusniaga berhutang
    • Perlu membayar kad kredit mengikut masa yang ditetapkan
    • Mudah dibawa dan selamat
    • Laku dan sah secara meluas
    Easy Insuran Kasih
    • Secara amnya sama seperti insuran yang lain
    • Ketahui polisi dan dapatkan maklumat selengkap-lengkapnya tentang jenis perlindungan (coverage), bayaran dan faedah yang dikenakan.
    • Insuran kemalangan-Kemalangan berlaku tanpa diduga. Kecacatan,kecederaan kekal dan kurang upaya dapat diringankan beban melalui premium yang dibeli.
    • Insuran Perubatan-Bil perubatan klinik swasta dan hospital semakin meningkat. Insuran boleh meringankan beban keawngan anda.
    • Anda sebagai pemegang/penama insuran perlu memberitahu keluarga terdekat mengenai polisi insuran anda agar,mudah bagi mereka berurusan sekiranya berlaku apa-apa.
    • Beli polisi mengikut kemampuan kewangan.
    Easy Insuran Kasih
    Easy Insuran Kasih RHB Bank


    Easy Simpanan Mesra

    Simpanan adalah pelaburan jangka pendek melalui buku akaun dengan kadar faedah yang rendah.
    • Keadaan luar jangka seperti kereta rosak,anak sakit,melancong atau memulakan perniagaan kecil-kecilan.
    • Sangat penting untuk dibincangkan dengan pasangan mengenai bentuk simpanan terbaik.
    • Seperti juga lain-lain skim, disiplin diri adalah penting bagi menguruskan simpanan. Tidak terlalu kedekut dan tak gelojoh.
    • Tidak perlu tunggu sehingga berumahtangga baru terkial-kial nak menabung.
    Easy Asb

    Amanah Saham Bumiputera (ASB) adalah saham amanah yang dijamin oleh kerajaan Malaysia. Risikonya paling rendah.
    • Kepentingan melabur adalah untuk perancangan masa hadapan. cth membeli rumah, perniagaan,persekolahan dsb.
    • Pelaburan dalam ASB adalah sesuai kerana ia merupakan pelaburan jangka pendek dan panjang dengan dividen tahunan yang lumayan dan dijamin kerajaan.
    • Syarat-syarat utama ASB:
      •  Bumiputera
      • Akaun dewasa 18 tahun keatas
      • Akaun remaja 12 hingga 18 tahun
      • Untuk pinjaman Easy ASB-hanya untuk akaun dewasa sahaja.
    • sebelum membuat pilihan muktamad seperti biasa pastikan memilih plan yang betul, kaji prestasi kewangan anda,bayar mengikut jadual (kelewatan akan didenda).
    Easy Rhb
    Bayaran Ansuran Easy ASB
     Last but not least Easy RHB slogan a.k.a ayat-ayat marketing:
    SloganUlasan tanakwagu
    a. Tidak perlu isi borangBetul
    b. Hanya bawa MyKadBetul
    c. Kelulusan serta-mertaTak Betul

    Ulasan lain.
    Perkataan Easy (senang,mudah) yang digunakan oleh RHB Bank tak lah serupa bikin. Kelulusan seperti yang dinyatakan 'Serta-merta' boleh dipertikaikan kerana ia perlu dibawa ke peringkat atasan utk kelulusan. menurut pengalaman penulis kelulusan hanya diperolehi setelah seminggu berlalu.

    disamping itu kelemahan prasarana seperti tidak dapat aksess, server hang, kasi refresh dan sebagainya perlu lah diatasi kerana pengalaman penulis menunggu kira-kira 1 jam untuk 'transfer' pinjaman yang telah lulus ke akaun RHB.

    juga pihak RHB tidak memaklumkan kepada pemohon sekiranya permohonan pinjaman mereka ditolak/gagal dan ini menyebabkan pemohon sendiri datang ke kaunter untuk bertanya status permohonan mereka.

    contoh sebenar komputer pemproses di kaunter easy rhb
    komputer easy: input my kad, tanda tangan digital, kalkulator

    terima kasih easy rhb-aku dapat duit dan gelas sekali sebagai cenderahati :)

    artikel terdahulu Easy RHB

    *Update*
    Contoh Penyata Akaun Pinjaman Express Easy RHB

    Comments

    Facebook Comments

    115 comments:

    tipskerjaya said...

    easy rhb ni di sediakan untuk penjawat awam sahaja atau sesemua termasuk yang bekerja sendri

    Tanakwagu said...

    awam atau swasta layak pohon, yg penting ada slip gaji.

    berkerja sendiri kena runding sendiri dengan RHB. jangan bimbang semuanya boleh dirunding asalkan mereka yakin anda mampu membayar balik pinjaman.
    nota berkaitan baca sini

    semoga berjaya.

    Anonymous said...

    Jadi kalau kita dah apply, mau tunggu diaorang branch yang call atau kita kena inisiatif sendiri pergi tanya kat diaorang punya HQ or diaorang punya branch? staff diaorang bagitau tu ari akan call kalau ada apa2 news. susah jugak ya...

    Tanakwagu said...

    kalau ada potensi lulus,branch akan call. tp klu permohonan ditolak, mereka tidak akan call sampai bila-bila, dlm kes ini kita kena datang sendiri atau hubungi mereka.
    atas perkiraan sendiri jika kita tidak dihubungi dlm empoh yg lama,kita harus faham bahawa permohonan kita ditolak

    Anonymous said...

    Oh. Tq. kalau begitu masih ada harapan lagi sehingga selasa depan. *masih menunggu*

    Anonymous said...

    Seminggu lepas application, diaorang pos surat minta surat rujukan majikan. Awal minggu ni baru hantar bagi diaorang. Menurut bank tersebut, dia akan hubungi dalam masa yang terdekat. Lama ka nak menunggu ni? Dah hampir dua minggu dari tarikh. Sekarang diaorang bagitau sudah sampai final stage dah, cuma perlu tunggu call dari diaorang... ~_~ tak sangka lama juga kalau mau process sehingga complete jika dibandingkan dengan AEON credit yg apply hari ini, besok dia call, lusa bagi jawapan terus sama ada nak atau tak. but AEON credit tinggi interest 18% per annum =_='''

    Anonymous said...

    klau dduk pahang nk brhbung dgn easy mcm mne??

    Tanakwagu said...

    Anonymous 2:9am
    Tips: kebelakangan ini rhb bank ada membuka mini office mereka di gedung2 pasaraya terkenal, misalnya d sabah ini ada dekat Giant

    Anonymous said...

    nk buat prsonal loan untuk kawin syarat-syarat mcm mne?..klau gji 1200.00,tapi xada tlak epf dgn perkeso lg..lpaz 3 blan keje naik gji 1500.00 bru tlak epf dgn perkeso..saya da keje nk msuk 2 blan..mcm mne bleh xnk mohon prsonal loan,nk pnjam 4 rbu je..

    Tanakwagu said...

    anonymous 5:12
    klu x EPF n Perkeso x apa. yg penting ada slip gaji.
    klu anda x bayaran lain misalnya rumah,kereta will be ok.
    rm4000 blh dapat tu.
    good luck

    Anonymous said...

    thank..

    Anonymous said...

    tumpang tanye..kalo keje gomen senang ke dpt loan easy rhb ni?sebelum ni penah wat loan ngan bank rakyat,pastu bayar duit keta bulan2 sume tu diorang akan amik kire kan?easy rhb ni akan wat potongan melalui slip gaji tak?kalo nak pinjam setakat RM4K-RM5K tu berbaloi tak agaknye?tq

    Anonymous said...

    tumpang tanye..kalo keje gomen senang ke dpt loan easy rhb ni?sebelum ni penah wat loan ngan bank rakyat,pastu bayar duit keta bulan2 sume tu diorang akan amik kire kan?easy rhb ni akan wat potongan melalui slip gaji tak?kalo nak pinjam setakat RM4K-RM5K tu berbaloi tak agaknye?tq

    Anonymous said...

    tumpang tanye..kalo keje gomen senang ke dpt loan easy rhb ni?sebelum ni penah wat loan ngan bank rakyat,pastu bayar duit keta bulan2 sume tu diorang akan amik kire kan?easy rhb ni akan wat potongan melalui slip gaji tak?kalo nak pinjam setakat RM4K-RM5K tu berbaloi tak agaknye?tq

    Tanakwagu said...

    Anonymous:5:58am
    -loan bank rakyat dah habis belum?
    -ansuran kereta berapa?
    -baki gaji berapa?

    sekiranya lulus anda perlu bayar secara manual
    atau baki dlm akaun simpanan Rhb bank anda
    akan dipotong secara automatik
    (selagi baki masih cukup cth rm200 sebulan)

    Anonymous said...

    loan bank rakyat baru je buat tahun lepas,angkasa da potong dlm slip gaji RM 340++ sebulan..
    Ansuran kereta ngan maybank dlm RM560
    baki gaji dlm RM 1600..

    Kalo lulus loan tu,memang kene bukak a/c rhb la ye?

    Tanakwagu said...

    -ya kena buka akaun RHB
    -aku yakin ko dpt loan tu

    Anonymous said...

    wah..takkan semudah itu depa nak bg loan tu?

    adeq said...

    kalu nak wat personal loan untuk kawen dgn gaji kasar dlm rm1600 n sblm ni blum pernah wat loan pape agak2 blh x dpt loan 2 serta merta dlm 2 or 3 bln cm2?

    Tanakwagu said...

    @adeq kena tengok berapa gaji yg tinggal selepas tolak ini tolak itu
    -seminggu dua boleh tahu result

    Anonymous said...

    klu i nk buat,,gaji kasar rm1774 then tolak loan bsn 900 angkasa 122..baki tggal half je.. 850.. Da tolak lebih 50% drpd gaji.. Agak2 blh buat x? Next month baru angkasa tu ilang dr slip gaji..so baki dpt dlm 9o0 lebey..half drp gaji la..x melebihi 50% so,agak2 blh buat x? I nk buat next month tkt x smpot coz i nk gune wat kawen..

    nad said...

    Kalo ade blacklist aeon..boleh try x?

    Anonymous said...

    saya saja2 try pegi tanye easy rhb.. mula nk mintak loan rm8000...isi form sume.. lulus 6000 saja.. trus dapat duit dlm masa kurang 1jam je saya ddk kt rhb tu... hahahha.. dia masuk trus dlm akaun.. tolak insurans rm200...sgt cepat dan mudah.. thanks easy.. xperlu tunggu smp seminggu pun.. sejam je saya tunggu..

    Anonymous said...

    suami sy wat loan rhb senang jekk dlm beberapa minit dah dapat duit..hehee (rhb easy kuantan)

    Tanakwagu said...

    @nad lu ada blacklist kat mana2 bank memang x dapat. rhb akan dapat kesan(agaknya mereka guna perkhidmatan CTOS)

    ya said...

    Kalau gaji 1.5k,xada utang keta atau rumah,
    nak buat loan utk kawin,nak buat dlm 15k,blh dpt x?

    Anonymous said...

    kalau ada loan kereta.. tapi biasa bayar lambat dalam 2,3 hari, agak2 senang x dapat loan rhb ni?

    Anonymous said...

    saya nak tahu sgt,smada sya layak tak buat loan ni kalau gaji tak sampai pun rm1000.. saya tak ada nak bayar apa2 jga..blehkah tu? layak kah?

    Anonymous said...

    gaji kasar dalam rm1000.... ade wat loan dgn CIMB, payment selalu buat setiap bulan (rm147)... rase2 leh x wat loan dgn rhb plak..... reason: nk byr hutang.....

    Talk said...

    Tumpang tanye...
    klu mcm sa ni kn...ada buat loan PTPTN, layak tak buat pinjaman easy asb ni??? coz loan PTPTN tu blm hbs byr lg.

    tanak wagu nak tahu said...

    saya nak tahu..jika gaji sya hanya dalam rm750 sebulan adakah layak untuk memohon dgn easy rhb dlm rm5000 keatas
    tapi jika nak byr semula pd pihak rhb x masalah..

    Tanakwagu said...

    @Anonymous jan 5,5:54
    no problem boleh lulus punya

    @Anonymous jan 16,6:43
    gaji rm1000,tiada hutang lain boleh dapat

    @Anonymous jan 25, 8:56
    susah nak lulus,kecuali anda pandai meyakinkan mereka

    @Talk klu PTPTN atau MARA no problem punya, sebab pinjaman ni boleh 'excuse' klu x duit nak bayar

    @tanak wagu nak tahu
    boleh saja

    Anonymous said...

    Sy pena tnye easy loan rhb . Basic 1400 ,campur seme2 2k . Tapi, epf tolak kat basic je. Kerani tu ckp tak lepas wat loan easy rhb neh . Kenape ye ? Sy just ade loan dgn aeon je . Tu pon , hnye 250 sbln . Ade carw lain tok sy wat loan rhb tak ?

    Anonymous said...

    umur sye cukup buln 10 thun ni 21..sekira nye saye
    mohon awal..boleh lulus ke??

    Tanakwagu said...

    Anonymous 3:29
    umur bukan syaratnya,yg ptg ada slip gaji n x hutang lain

    Anonymous said...

    SALAM...SYA INGIN MEMBUAT PINJAMAN RHB EASY NI...SOALAN SYA,LAYAK KAH UNTUK ORANG OKU MEMOHON PINJAMAN INI??
    TAK ADA SLIPGJI KERANA TIDAK MEMPUNYAI PEKERJAAN YG TETAP,SUDAH BRKAHWIN...TETAPI,PASANGAN NYA ADA MEMBUAT PRNIAGAAN KECIL-KECILAN SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN...ADAKAH LAYAK UNTUK MEMOHON???TQ

    Anonymous said...

    salam...soalan sya..layak kah perempuan ic surirumah memohon pinjaman rhb easy ni??tak ada slipgaji..

    Anonymous said...

    BUKAN KE NK WT PINJMAN EASY RHB UMUR SEKURG2 NYE 21..TP MSALAH NYE UMUR SYE BULN 10 NI BRU CUKUP 21..MESTI KENA TGGU SAMPAI BULAN 10 JUGK KE???X BLEH LEBIH AWL??

    intan said...

    salam...saya nak tanya, saya dah try wat loan dkt rhb..and kat sistem approve 10k sbb sy x de htg lain kecuali krt....cuma x lama lps tu dia minta pula statement socso....huh...agak2 lulus ke tak yer....

    Tanakwagu said...

    @intan socso tu agak pelik seket, biasanya KWSP yg diminta.

    Anonymous said...

    saya dah pernah try buat easy rhb..tapi ditolak..sebab masa tu saya bekerja tapi xde slip gaji..sekarang saya dah bekerja dengan company lain dan ada slip gaji..saya masih lagi ada loan Aeon utk motor..agak2 kalau try lg skali leh lulus x?nk pinjam buat kawin..

    boy87 said...

    bekas banduan leh x buat easy rhb ni?

    Tanakwagu said...

    OKU dan bekas banduan tak pasti pula sebab x diletakkan dalam syarat, namun boleh bertanya kepada cawangan atau ruang pameran (biasanya pasaraya besar) RHB yang terdekat.

    sekian,terima kasih

    Anonymous said...

    hi sy nak tnye kalo gaji basic 800 n commision 1000, agak2 leh dpt x loan ni?
    jd kne bg slip gaji, bank statemnt,ic potostat je lah yer...

    MARIO said...

    HELO.. jika nama saye blacklisted dari cimb bank disebabkan loan kereta tidak dibayar, bolehkah saya mohon rhb easy.? saye keje sebagai guru sekolah rendah.. sebab tk bayar kete, kawan yg gune..nama saye plak kene...

    Tanakwagu said...

    @Anonymous 9:16
    bro biasanya komisyen pihak bank tak pandang sangat,yg penting basic salary,aku rasa basic rm800 tu kira ok

    @MARIO
    blacklist ni susah seket nak lulus kecuali u pandai nego ngan pihak bank(staff). kesihan jadi mangsa ye,byk perkara mcm ni terjadi

    Anonymous said...

    Nak tanya, kalau kita dah penah buat loan RHB and belum habis bayar lagi, boleh ke nak buat loan lagi dgn RHB? So far, bayaran bulan2 x penah miss, gaji kasar bulan2 lebih rm3k.

    Anonymous said...

    Baru2 ni sy telah memohon easyloan nih, untuk pnjaman prkhwinan.. Gji brsih bulanan,termasuk gji pokok didlm linkungan RM2+++, & jmlah ksluruhan pnjaman yg tlah dipohon adalah sbanyak RM10k. Bkerja dlm sktor swasta,cmpany yg agak besar serta kukuh brtmpat di Penang. Tiada juga sbrang hutang2 loan, aset, mhupun mna2 bank.tempoh sy telah bkerja dlm linkungan 1thn. Result SMS yg tlah ditrima dr pihak RHB : Tidak lulus untuk pnjaman trsebut. Jadi adakh trdpt sbrang msalah jika sy terus pergi & cuba memohon sekali lagi dgn pihak bank dgn jumlah yg kurang dr prmhonan asal sy sbelum nih?? iaitu rm10k kebwah? Really need ur opinion or tips a.s.a.p.. Thanx!

    Tanakwagu said...

    @Anonymous 4:01pm
    ada baiknya habiskan dulu loan lama otherwise apply guna nama pasangan(sekiranya berkahwin)

    @Anonymous 11:16am
    Boleh cuba sekali lagi, lbh baik berjumpa terus dengan staf face-to-face. klu dikurangkan ada harapan utk lulus

    salah satu tips utk lulus(pasti) easy loan rhb ini adalah pernah lulus loan ASB dengan mereka

    klu x lulus juga apa kata guna nama pasangan anda atau gabungkan slip gaji

    Cutehazel89 said...

    klau pinjam tuk beli rumah bleh x?? haha..

    Tanakwagu said...
    This comment has been removed by the author.
    Tanakwagu said...

    Cutehazel89
    boleh saja, namanya pun pinjaman peribadi,so terpulang nak buat apa bila dapat.
    p/s: aku tahu mesti ko nak beli DSLR ni kan he..he

    joyah said...

    saya brumur 19..dan mmpunyai pendapatan 1800 sblan..sy ingin mmbuat pibnjamn sbyk 6k utk klhiran ank yg ke2..dan utk mmbyr dposit rumah..agak blh lulus x??sy prlukan dlm msa trdkat..

    Anonymous said...

    hai, sy de try nk buat loan kt easy rhb tp xlpas sbb dia ckap gaji kna 1500 ke atas, basic sy bru 1200. mcm ne korg yg yg basic 800 dh bleh dpt?

    Anonymous said...

    Tanakwagu, sy mau tnya.. gaji bersih sy rm1650 lps tolak epf pa semua. xda apa2 hutang. agak2 lepas tak nk wat pnjaman 15k?

    Anonymous said...

    salam saya nk tnya lau nk wat pinjaman peribadi di easy rhb bank yg brdsarkn duit simpanan kwsp kita sendiri..boleh x untuk blacklist bnk cimb memohon..boleh anta msj pada saya di e mail saya dinginlavendajanah@yahoo.com

    Tanakwagu said...

    @joyah - boleh
    Anonymous basic gaji rm1200 sepatutnya boleh dapat,tp janganlah banyak sangat nak pinjam

    Anonymous
    15k shouldn't be a problem

    Anonymous 5:41pm
    Setahu saya jika ada blacklist mana2 institusi kewangan,secara automatik kena rejek

    Anonymous said...

    saya dh apply easy rhb,ejen tu ckp lulus..kena tunggu keputusan dr head ofis KL lulus atau tak?boleh ke mcm tu.mslah sy skrg ni gaji sy yg dpt tak sama mcm dlm slip gaji.sebab sebhagin gaji sy amik by-hand..mcmane ek?statement bank dok sama ngan slip gaji..kemungkinan leh dapat duit tak?

    Anonymous said...

    Salam sy nk tya..
    baru2 ni sy ada mohon rhb easy..
    nk buat 15k...basic 1400 n lau cmpur Ot ngn elaun 1800 lebih, tp x lepas...ntah la knp..
    katakanlah sy nk mohon lg sekali boleh ke x..
    tp kat cwangan lain la...ada mmber ckap utk buat 2nd time
    kne tgu 6 bulan...betul ke...

    One said...

    Assalammualaikum..nak bertanya...gaji pokok saya 1450 dan gaji kasar saya dalam 1600...rasa2
    Boleh tak saya pinjam untuk loan 3000 sahaja...saya tiada hutang dgn mana2 bank...rasa2 lepas tak? Hehe terima kasih

    PinkyBaby said...

    salam...sy nak tanya, kalau basic saya 1100.00, gaji setiap bulan masuk rhb bank, ada potong kwsp every month, saya ada loan kereta kat ambank. sy juz nk wt loan 4000.00 je..agak2 lepas x...pls..

    Tanakwagu said...

    @anonymous 22 march
    mestila rujuk kat slip gaji sebab tu statement yg official punya. klu dah kata lulus maknanya ada harapan la tu

    @one
    boleh

    @PinkBaby
    ok tu

    PinkyBaby said...

    en.tanakwagu, ape yg ok? u rase i lepas ke nak wt loan tu?sbb kn minima gaji tulis 1500.00..

    Tanakwagu said...

    @PinkBaby
    gaji aku pn lebih kurang, pastu ada loan kereta, lulus juga

    PinkyBaby said...

    owh..ok thanx.. wish me luck :)

    alin1711 said...

    salam..nk tanya.. gaji sy basic 1450.00. elaun tetap 110.00. campur ot every month bersih bleh dpt 2500.00.. agak2 kalu nk buat loan 8k lepas x?

    eisya said...

    Sy pnah jgak tnye sal easy rhb ni.dieorg ckp bacis mesti 1500.btl ke?gji sy bersih 1500.blh x?blh x email sy filzahmustafa@gmail.com.tq

    lea said...

    saya nak tahu,smada sya layak tak buat loan easy rhb ni kalau gaji kasar tak sampai pun rm1000.. tapi saya tak ada nak bayar apa2 jga..blehkah tu? layak kah?

    Pak din said...

    Hi,sy pemandu teksi,
    gaji kasar rm2,500..sy xda slip gaji..tp hy duit masuk dlm bank statement je...agak2 bleh lulus x??

    Anonymous said...

    hi..sy pekerja swasta gaji RM1600
    kalau nk bwt loan dlm rm8,000 dgn easy RHB...
    rasanya blh dpt x?.so far da loan utk kereta saja

    Anonymous said...

    salam..
    nk tanya pendapat korang..sy pekerja swasta
    gaji rm1,600 da epf socso.
    kalau nk bwt loan rhb easy dlm rm8,000
    rasanya blh lulus x.so far da loan kreta dgn bank
    islam...

    Anonymous said...

    Nk tnye, nk pkai duit urgent tp dlm 2k je dan akan dijelaskan semula lepas dpt gj next month. berbaloi x?

    terima kasih.

    Anonymous said...

    aku saja2 check kat kiosk rhb ni
    saja tengok samada nama aku lepas tak loan ni
    so lastly system kata approved!
    than aku apply ler 6k. dia minta aku bank statement
    ni dah tunggu seminggu lom ada call apa2 lagi..

    Anonymous said...

    Hi, Sy Wawa. Sy nk tanya. Sy pekerja swasta. Basic rm2k. Sy pnh ada history tunggakan 3bln kereta ngn Ambank. Tp skg da xda tunggakan da. Kalo ada history mcm 2, bleh lulus x?

    FaRa AhMaD said...

    Hai saya nak tnye
    Saya bekerja di singapura
    Basic + elaun = SGD 2+++
    layakkah saya memohon?
    Sbb rata2 saya tgk mne2 bank susah nk approved loan utk org yg bekerja di luar negara mcm saya

    Anonymous said...

    Salam
    kenapa ada yang memohon rhb easy berbeza beza kaedahnya?
    Ada yg dapat duit tak sampai sejam, ada yang sampai seminggu kena tunggu depa call....Agaknya ikut cawangan jugak kot

    Anonymous said...

    salam nama saya nani....kalo basic 1200 tak pernah wat loan pape before ni rasa lepas berapa ek?keje swasta baru 4 bln..

    Ayumi Syafiqie said...

    Hye..
    saya nk tnya, sy dah bekerja d lawyer firm 6 bulan ngn gaji rm1300(basic)+rm100(elaun), tiada komitment lain, boleh x sy apply loan easy rhb ni?
    kalau rasanye boleh, minta emailkn kt sy detail, di ayusuhana_11@yahoo.com

    TQ

    kay said...

    kalo basic rm1200 bleh ke wat loan dlm 12k..
    nk guna utk perkahwinan ni..
    kepala da kusut apply bank lain asek x lulus je

    Anonymous said...

    MACAM MANE NAK BUAT LOAN RHB BASIC SAYA 1300, PEKERJA SWASTA. NAK BUAT PERSONAL LOAN UNTUK PERKAHWINAN. KERJA BARU 6BULAN.TAPI DAH COMFORM..TOLONG BAGI TAHU KAT MANE BOLEH SAYA BUAT?

    juruteknik ayam said...

    saye bkerja sbg juruteknik,gaji basic saya rm850 sbulan...saya ingin memohon pinjaman sebanyak rm15k...masalahnya sekarang pmbayaran gaji saya adalah scara by hand dn sy xde akaun bank..slip gaji ada kwsp ada cuma akaun bank je xde...klu cm2 blh x sy nk mmohon?harap dpt mklum balas positif dr pihak admin..

    aubout vita said...

    Xavi Gerad Jude Am. Seorang wakil aiicco insurans plc. Kami menawarkan pinjaman pada kadar pembayaran balik 3%. Jika anda berminat hubungi kami di alamat ini (CEO) E-mel: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Notis 20 tahun ke atas hanya membenarkan di Aiicco insurans plc.
    Pelaburan Pinjaman Peribadi.
    Pelaburan Pinjaman Perniagaan.
    Pinjaman penyatuan.
    Pembinaan Pinjaman.
    Pilih dari satu atau tahun untuk membayar.
    Pilih antara bayaran bulanan dan tahunan di bawah Rancangan.
    Terma pinjaman yang fleksibel.
    Apa-apa pada pinjaman sehingga tahun 5000 untuk 8000.000.00 Euro.
    Syarikat kami adalah Dipercayai, transaksi Cekap pantas dan dinamik. Hubungi kami hari ini .. Jawapan hendaklah dihantar kepada Hubungi Nama: SR GERAD Jude Pelaburan plc. Email: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    Anonymous said...

    salam..sy krja gov..gaji bersih 2135,angkasa ptg 922,kete ada 2 tp satu kwn beli tp dia yg byar nama xtkar lg n lg 1kete 650 per mth..krdit card pon xabis byar smua la agak2 leh lpas ke loan.if lulus dlm brape leh dpt?

    amman said...

    Tentera leh apply x easy loan ni

    Anonymous said...

    hai...sye zura..sye pernah buat pinjaman easy rhb sblm no,blh tak saye buat pinjaman utk kali ke 2?

    syazwan said...

    salam..sy pkerja swasta dgn basic RM1200 + OT = BERSIH RM2200. Adakah layak utk sy membuat pinjaman peribadi EASY RHB sebanyak RM40k ? klo boleh emailkan sy juancrownick87@gmail.com .. Thanks!

    Anonymous said...

    Sy krja swasta basic 1900.ada loan asb rhb bln2 rm184.tp xde epf n socso. Boleh approve x nk buat personal loan?

    Norwati wati said...

    Saya anggota tentera. Boleh tk nk aplly. Pokok 26xx. Elaun 116. Besih 11xx. Ada loan keta.potongan utk wife 300. Saya nak loan dlm 3k. Keja di taiping.

    eima said...

    salam,sy nak tanye
    sy kerja sales promoter gaji basic rm880,
    bley x sy pnjm 10k untk bwt majlis.kalo bley mcm mana prosesnye,dan bpe lme proses

    Anonymous said...

    Kalo gaji rm800 bole x bwat pnjaman tp sy keja swasta. Brapa je dpt ngngaji rm800 tu?

    Anonymous said...

    Salam, Apakah Anda mencari pinjaman yang sangat Asli? pada tingkat bunga yang terjangkau?
    diproses dalam 2 dari 3 hari kerja. Apakah Anda pernah ditolak terus-menerus oleh Bank dan lembaga keuangan lainnya? Kabar baiknya adalah di sini!
    Kami Tawarkan pinjaman mulai dari 1,000.00 sampai 100.000.000,00 dengan tingkat bunga rendah 2% saja per tahunan. Apakah Anda memerlukan bantuan keuangan untuk mengembangkan usaha ekspansi tepi / bisnis yang kompetitif. Kami bersertifikat, kepercayaan, layak, handal, efisien, cepat dan dinamis. dan pemodal bekerja sama untuk real estate dan setiap jenis pembiayaan usaha, Balas ke email: ultimatelendingloancompany@gmail.com
    kami memberikan pinjaman jangka panjang selama satu 1 tahun sampai lima puluh tahun maksimal.
    Kami menawarkan semua sumber pinjaman seperti:
    * Pinjaman Pribadi
    * Kredit Usaha
    * Konsolidasi Pinjaman * Kombinasi Pinjaman
    * Home Improvement
    * Refinance Pinjaman
    * Perusahaan Pinjaman Proyek.
    Silakan jika Anda senang dan tertarik pada tawaran keuangan kami, Jangan ragu untuk menghubungi kami jika membutuhkan layanan kami karena Anda akan diminta untuk memberikan kami dengan rincian berikut untuk memulai dengan proses jumlah pinjaman Anda sesuai.
    Silakan jika Anda tertarik untuk mendapatkan email kredit saat ini mendesak kita sekarang dan mengisi formulir di bawah ini untuk melanjutkan.
    Nama pemohon:
    Umur / Jenis Kelamin:
    Pekerjaan:
    Penghasilan Bulanan:
    negara:
    Negara / Kota:
    Valid Telpon:
    Jumlah Dibutuhkan sebagai Pinjaman:
    durasi:
    Tujuan Pinjaman:
    Kami akan menunggu respon Anda saat Anda membaca dan membalas.
    Terima kasih untuk membaca, tuan adalah kekuatan Anda.

    Anonymous said...

    sy first time try tanya kat rhb easy...dia mintak mycard terus proses.. dia kata boleh dpt dlm 20k tapi sy nak pakai duit sikit je.. untuk beli rumah byr dt lawyer.. so staff tu try la apply 11k je... tup tup approve time tu jgak. dah boleh ambik dah duit.. tapi sy tak nak ambik dulu.. nak balik rumah fikir2. dia bg masa 5 hari klu tak ambik kira cancel lla.. last2 sy tak ambik.. tapi ambik aeon credit sbb interest lebih rendah.. ambik 5k je 0.88 %

    Anonymous said...

    2 3Ari lpas sy da mntk nk bt loan easy xp dpa ckp xblh sbb gji sy xsmpai 1500..xp gji ksar sy lam 1100 je xp sy xdk htng ln..blh ka sy p try tny lg

    Noraini Aini said...

    Saya bkerja swasta..gaji saya 1100 ada potong kwsp..saya nk buat loan 20k..ada nak lulus yea tapi saya ada loan kreta 800 tp bayar sdiri kat bnk bkn potong gaji..blh lulus ke..

    Anonymous said...

    I nk apply second tyme loan kat easy rhb boleh ke? Fst loan pada jan13...skrg nk apply may13....

    Kiddo Ang said...

    kalau ada sangkut pembayaran kereta dan kad kredit boleh tak buat pinjaman? nak buat pinjaman sbb nak settlekan sangkutan kereta dan kad kredit. gaji basic i 1500. harap balas.

    Anonymous said...

    Suami saya ari tu ada pergi untuk buat easy loan.. dia bekerja dengan syarikat sada.. tapi bank Nak slip gaji yg akan datang nh berjumlah 1700.. Dan staf tu kata bleh buat pinjaman sehingga 45k.. tapi Nak buat cket ja.. xtau la pihak atasan tu bg lulus ka x

    Anonymous said...

    hallo...sy nak try loan lam 3k...basic+ot adala kurang 1.4k...loan aeon sbln bayar 550..agak2 boleh luluske?tq

    Unknown said...

    Sy pnh aply loan easy rhb. Just nk share. Sy aply mgunakan penyata kwsp. Setelah dicampurkan dan purata mst lh Rm 168 caruman tiap bln yg dpotong. Lulus 3k sbb sy first time buat loan. Dan tiada pinjaman bank2 lain termasuk kereta..

    Anonymous said...

    Salam. Nak tanya sikit bro, saya gaji 2600 tapi takde epf socso. Duit bank in tiap bulan. Agak2 lepas berapa kalau nak buat loan ye?

    Chacha Yussof said...

    Hye, sye first time nak wat loan kat rhb nie .. gaji saya 1800 sebulan cuma saya tiada slip gaji sebab saya terima gaji by cash .. agak2 lulus tak uf nak wat loan ?

    Anonymous said...

    Hye, Saya nak buat pinjaman 8000 untuk majlis perkahwinan,Gaji bersih sebulan RM1,000 setelah tolak KWSP. Layak kah saya membuat pinjaman?

    Festus Fisher said...

    Good Day

    Anda membutuhkan pinjaman untuk memulai bisnis Anda sendiri, atau Anda membutuhkan pinjaman untuk melunasi utang atau membayar tagihan Anda, memulai bisnis yang baik, atau Anda kesulitan untuk mendapatkan pinjaman modal dari bank lokal,
    Hubungi kami di email ini melalui festusfastloans@gmail.com

    Anda menyarankan untuk mengisi dan mengembalikan detail di bawah ini ..

    KREDIT FORMULIR PENDAFTARAN

    Nama: .........
    Negara: .........
    Pekerjaan: .........
    Seks: .........
    Tujuan pinjaman: .........
    Umur: .........
    Telepon: .........
    Jumlah yang dibutuhkan: .........
    Durasi Pinjaman: .........
    Pendapatan Bulanan: .........
    Mr fisher

    Anonymous said...

    saya berumur 21 tahun . baru bekerja 6 bulan . gaji 1450 . dan saya hanya ingin membuat pinjaman sebanyak 2000 .saya hanya masih bayar ptptn . adakah saya boleh lulus untuk membuat pinjaman?

    Anonymous said...

    Tanak wagu, sy gaji 2k keja kerajaan, nak sambung study master, apa2 je dkumen dia nak?xpernah buat pnjaman lg kat mana2

    Tanakwagu said...

    anonymous 22 dec
    basic dokumen adalah IC,Slip gaji 3 bulan. isi borang dan kena temuramah

    Anonymous said...

    Saya nak kahwin,gaji saya basic rm1300.klu sy nak mengukuh kan untuk dapat kan loan saya.boleh tak saya combine gaji dengan tunang saya.??

    Anonymous said...

    Salam...nak tnya saya basic RM1270 tpi keta lama saya x setter lgi sbb keta tu nak jual sbln RM530 skrg ni saya ambl keta baru plk RM430 keta yg keta lama msih tgugakan....bleh x klau saya nak bt easy loan ni?klau bleh agk2 brapa leh dpt? Hrap pjelasan....tq

    Gabriel Solo said...

    BERLAKU UNTUK PINJAMAN URGENT SEKARANG ,

    Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak , Kami adalah perusahaan pinjaman sepenuhnya terdaftar dan bersertifikat , yang menawarkan pinjaman aman dan tidak aman kepada individu dan perusahaan pada tingkat bunga yang sangat rendah dari 3 % . Kami menawarkan perusahaan loans.Our jangka panjang dan pendek telah mencatat banyak terobosan dalam penyediaan jasa keuangan kelas pertama untuk klien kami , terutama di bidang sindikasi pinjaman dan penyediaan modal untuk individu dan perusahaan . Kami telah membawa industri sakit kembali ke kehidupan dan kami kembali ide-ide bisnis yang baik dengan menyediakan dana hingga awal mereka .

    Kami memiliki jaringan Investor yang bersedia menyediakan dana dari jumlah berapapun untuk individu dan organisasi untuk memulai bisnis dan operasi .

    Kami adalah sekelompok profesional pinjaman energik dan berpengalaman dengan pengetahuan mendalam tentang pasar keuangan . Kami memiliki banyak mitra di real estate , perbankan dan bidang teknologi yang dapat membantu mendapatkan pembiayaan . Hampir semua bisnis kami melalui arahan oleh pelanggan yang puas dan ulangi . Kami menawarkan solusi yang tepat dengan kebutuhan keuangan Anda .

    Kami berdiri terpisah dari pemberi pinjaman lain , karena kita percaya pada layanan pelanggan dan kami tinggal bersama Anda , sampai Anda mendapatkan hasil terbaik yang Anda inginkan . Kami akan senang untuk mendanai proyek-proyek Anda di tangan dan menawarkan pinjaman pribadi untuk Anda , perusahaan Anda / mitra dan klien . Secara umum kami menawarkan KPR, kredit pinjaman rumah usaha dan pinjaman kredit buruk pinjaman komersial , start- up - kredit modal kerja kredit konstruksi kredit mobil , kredit pinjaman Hotel Xmas suku bunga kami adalah 3 % per membatalkan dilunasi , pinjaman kami membutuhkan waktu maksimum 3 hari kerja , untuk mendapatkan semua pelanggan disetujui di seluruh dunia .

    Apakah Anda sedang mencari pinjaman asli, pada tingkat bunga yang sangat rendah untuk membiayai proyek itu? mengapa tidak mencoba layanan keuangan kami dan Anda akan sangat senang Anda lakukan . Anda dapat menghubungi kami melalui email ( excelentcommercialloancompany@gmail.com )

    KREDIT FORMULIR PENDAFTARAN MENGISI DAN KEMBALI KE MULAI PENGOLAHAN DANA PINJAMAN ANDA .

    INFORMASI PRIBADI

    Nama Lengkap ............................
    Jumlah Pinjaman Dibutuhkan ...................................
    Durasi : .......................................
    Jenis kelamin ; .....................................
    Agama : .................................
    Propinsi / Negara : ..................................
    Kota : .......................................
    Negara ................
    Umur ........................
    Hubungi Alamat ; ..............................
    Pekerjaan: .........................................
    Penghasilan Bulanan ...................
    Nomor Telepon Seluler: ........................
    Tujuan Dari Pinjaman : ...............................
    Apakah Anda menerapkan sebelum { ya atau tidak } ..........................

    salam

    Gabriel Solo

    M / D
    Manajemen .

    Zakiah Hassan said...

    Salam..saya nak tanya..saya kerja swasta,bulan 4 ni nk masuk 2 tahun..basic saya rm1445,ot dlm rm300..bulan2 bersih rm1400+- lepas tolak epf n socso..saya ada komitmen kereta ambank rm502 start bulan 10 tahun lepas..kereta tak pernah lambat bayar,ontime selalu..kalau saya nak apply loan rm10k,lepas tak cik? Tq

    Anonymous said...

    Hi.. gaji you brape ? I mean can u share with us.. ? Below 2k ke ? I nak buat but my salary is 1900 after epf sume tu..

    Anonymous said...

    Hi, saya pernah try buat easy rhb ni tapi x lepas. Gaji bersih sbulan 2000. Sblum ni nk buat loan 10 000 x lepas. Kalau sy cuba lg tp kali ni cuma nak pinjam 5000 je agak2 lepas x. Kasi advice skit

    дмитрий андюш said...

    Pencari pinjaman Dear.

    Adakah anda dalam apa-apa masalah kewangan? Adakah anda ingin memulakan perniagaan atau membayar hutang? Ini syarikat pinjaman telah ditubuhkan oleh organisasi hak asasi manusia yang luas dengan tujuan tunggal untuk membantu golongan miskin dan orang-orang yang mengalami masalah kewangan dalam kehidupan dunia. Jika anda ingin memohon untuk pinjaman, kembali kepada kami dengan butiran di bawah ini melalui e-mel kami: annayehowshuwa@gmail.com

    nama:
    Jumlah Pinjaman Diperlukan:
    Tempoh pinjaman:
    Nombor Telefon:

    Terima kasih dan Tuhan memberkati
    salam
    Puan Anna

    谢效璁 said...

    Saya kerja company Kts dapat layer pijan kan

    Nurliana Novi said...

    Halo,
    Saya Nurliana Novi saya ingin berbagi karya Allah yang baik dalam hidup saya kepada orang-orang saya yang mencari pinjaman di Asia dan bagian lain dari kata, karena ekonomi buruk di beberapa negara.
     Saat ini saya tinggal di jakarta di Indonesia. Saya seorang Janda dengan empat anak dan aku terjebak dalam situasi keuangan pada bulan Juli 2016 dan saya perlu untuk membiayai dan membayar tagihan saya
    Saya adalah korban dari penipuan pemberi pinjaman 4-kredit, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Aku hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang dari utang saya sendiri, sebelum saya dibebaskan dari penjara dan bahwa teman-teman saya menjelaskan situasi saya dan kemudian memperkenalkan saya ke sebuah perusahaan pinjaman yang ELINA JOHNSON PINJAMAN PERUSAHAAN reliabl.
    Bagi orang-orang yang mencari pinjaman? Jadi Anda harus sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan internet di sini, tapi mereka masih sangat nyata di perusahaan pinjaman palsu.
     Saya mendapat pinjaman saya dari ELINA JOHNSON PINJAMAN PERUSAHAAN Rp500.000.000 sangat mudah dalam waktu 24 jam yang saya diterapkan, jadi saya memutuskan untuk berbagi pekerjaan yang baik dari Allah melalui ELINA JOHNSON PINJAMAN FIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat Anda jika Anda membutuhkan pinjaman Anda, silakan hubungi ELINA JOHNSON PINJAMAN PERUSAHAAN. menghubungi mereka melalui email:. (Elinajohnson22@gmail.com)
    Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (nurliananovi96@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman.

    Post a Comment

    Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

    **Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

    ***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

    Print d baju, gelas, dll



    jangan terlepas setiap episod merlin season 4

    Saya seorang pekerja makan gaji
    48% = Depan Komputer
    /online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
    20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
    15% = Tambah nafas(merokok,sembang
    kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
    4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
    5% = Buat kerja(semalam)
    5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
    3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

     
    /*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
    Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
    Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
    Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas