Video pelajar malaysia diserang dan rompak-rusuhan di London

Video pelajar malaysia Mohd Asyraf Haziq Rosli diserang dan dirompak ketika rusuhan di London,baru-baru ini.

UK riot thugs steal from injured boy,
Aug. 9 - Group of thugs appear to steal from an injured boy believed to be in London in this video

Mohd Asyraf Haziq Rosli
Mohd Asyraf Haziq Rosli

gambar: budak yang dikatakan pelajar malaysia(Mohd Asyraf Haziq Rosli) di london, sedang dibantu dan dirompak
video ini ada disiarkan dalam buletin Tv3 dengan pengesahan bahawa orang dalam video tersebut adalah pelajar malaysia.



update
Pembuli tersebut sudahpun ditangkap oleh Polis Britain.

Gambar Mohd Asyraf Haziq Rosli
Mohd Asyraf Haziq Rosli



Malaysian student Mohd Asyraf Haziq Rosli attends a press conference at the Malaysian High Commission in London on August 11th, 2011, after being discharged from hospital for jaw surgery earlier in the day. The Malaysian student attacked during London's riots offered an account of his assault, saying he was shocked as he watched the videotape of thugs rifling through his belongings while he bled in the street.
Photograph by: Ki Price, AFP/Getty Images

Read more: http://www.calgaryherald.com/news/arrested+after+Malaysian+student+attacked+British+riots/5242174/story.html#ixzz1UsBMCXcP

lagi update

(13.08.2011)
Keluarga Asyraf akan hanya berlepas esok selepas selesai urusan pasport

KUALA LUMPUR - Keluarga penuntut Malaysia Mohamed Asyraf Haziq Rossli akan hanya berlepas esok pagi setelah urusan pasport mereka selesai hari ini.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan berkata keluarga penuntut Malaysia yang cedera selepas diserang dan dirompak semasa rusuhan di London baru-baru ini akan berlepas ke London pada pukul 10 pagi esok.

Mereka mungkin akan ditempatkan di Malaysia Hall, London dan Kelab UMNO di sana akan menguruskan kesemua keperluan mereka sepanjang berada di sana, katanya di sini hari ini. - Bernama

Comments

Facebook Comments

3 comments:

DEZAMAN COTTAGE said...

Mat Saleh gila nie kalau mai ke Malaysia mau bagi penyapu jer....macam haram....

Anonymous said...

mentang2 la kita minority di negeri perantauan, sensng je kena buli. kesihan

Anonymous said...

That's why bila aku jumpa mat salleh ja aku akan ucap "Hai Lembu"... Lepas tu mat salleh tu pun mesti akan balas "Hai" sambil senyum girang...

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas