Budak 12 tahun rogol bergilir-gilir

JOHOR BAHRU: Seorang wanita yang membonceng motosikal bukan saja menjadi mangsa kemalangan langgar lari, malah diculik sembilan jam dan menjadi mangsa rogol bergilir-gilir enam lelaki, termasuk seorang kanak-kanak berusia 12 tahun.

Bagaimanapun, kesengsaraan sembilan jam wanita berusia 30 tahun di lokasi tidak diketahui itu berakhir, apabila polis berjaya menahan ahli kumpulan berkenaan dan membebaskan mangsa, semalam.

Terdahulu, enam lelaki terbabit yang berusia 12 tahun hingga 20-an menggunakan sebuah lori dan melanggar kenderaan mangsa sebelum melarikan mangsa ke tempat tidak diketahui lalu merogolnya berulang kali secara bergilir-gilir.

Timbalan Ketua Polis Negeri, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata dalam kejadian kira-kira jam 11.40 malam kelmarin, mangsa bersama rakan wanitanya berusia 24 tahun yang menunggang motosikal dalam perjalanan ke Pasir Gudang dari Taman Nusa Damai.

Katanya, tiba-tiba lori dinaiki kumpulan berkenaan melanggar motosikal itu hingga penunggang terbabit gagal mengawal kenderaan lalu terjatuh di tepi jalan.

“Anggota kumpulan berkenaan kemudian turun dari lori dan menangkap mangsa dan melarikannya menggunakan lori itu ke satu lokasi yang belum dikenal pasti.

“Mangsa kemudian dirogol bergilir-gilir manakala rakannya yang ditinggalkan di lokasi kemalangan membuat laporan polis di balai berdekatan.

“Berikutan itu, usaha mencari dilakukan dan hasil maklumat orang ramai, polis berjaya menangkap lima lelaki terbabit di beberapa lokasi di sekitar bandar raya ini dari jam 9 pagi hingga 4 petang semalam,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nusajaya, di sini, semalam.

Mohd Mokhtar berkata, seorang lagi perogol dikenal pasti dan usaha menahannya masih giat dilakukan.

Katanya, kejayaan menahan penjenayah itu bukan saja atas usaha pantas polis, malah kerjasama orang ramai yang menyalurkan maklumat dengan tepat dan cepat.

Comments

Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Zaman Sekarang BITCOINNNN

FREE BITCOIN-MINING

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
http://www.linkwithin.com Skrol ke Atas