Download borang permohonan RMR1M

Download borang permohonan Rumah Mesra Rakyat 1Malaysia(RMR1M).

Menurut satu sumber Najib berkata borang permohonan untuk RMR1M boleh dimuat turun di semua pejabat wakil rakyat melalui sistem 'online' bagi memudahkan pemohon memperoleh borang dan mengetahui status permohonan.

Rumah Mesra Rakyat 1Malaysia(RMR1M)
gambar contoh RMR1M

Pastikan anda tahu pejabat wakil rakyat di kawasan anda untuk mencari maklumat lanjut dan mengambil borang ini. Setakat artikel ini ditulis laman web SPNB belum menyediakan pautan untuk download.


Istilah yang sering diguna pakai oleh kerajaan sehingga kini di dalam membangunkan projek perumahan kepada rakyat:

  • Rumah Mesra Rakyat (RMR)
  • Projek Perumahan Rakyat(PPR)
  • Projek Perumahan Rakyat Termiskin(PPRT)
  • Rumah Mesra Rakyat 1Malaysia (RMR1M)
  • Rumah Mampu Milik (RMM)
  • Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA)
  • Skim Mudah Milik
  • Skim Rumah Pertamaku

Agak-agaknya mana satu projek yang anda berjaya dalam pembelian?Jika anda dapat lebih dari satu rumah maknanya anda memang licik :).

*Jangan keliru dengan istilah2 di atas, anggap sebagai pengetahuan sahaja.

*Update*

Borang RMR1M ini boleh diperolehi secara online.
Mukasurat ini mengandungi 32 halaman kesemuanya dan screen capture berikut cuma sebahagian sahaja.

borang permohonan perumahan RMR1M
Antaramuka laman web RMR1M
Cetak Borang RMR1M
Seperti tertera pada laman web itu andamestilah mempunyai ID yang diberikan oleh pihak SPNB untuk login ke akaun anda di laman spnb.

Comments

Facebook Comments

11 comments:

Anastasyea Aida said...

Nak pohon jugak nanti.. :)

www.anastasyea.com

abil dua said...

Nak juga memohon tp,selain syarat yang tersurat ada kah lagi syarat yang tersirat?

boyoteen said...

Nak try mohon... Hopefully adelah rezeki ..insyallah

Anonymous said...

Grenti lulus ke

awie said...

borang kat mana ye.. call talian Jabatan Rumah Mesra Rakyat di talian 03-2681 0180.. suruh ambil kat pejabat parlimen daerah.. pergi pejabat parlimen ckp borang xde.. sape2 tahu boleh tolong mana mau cari borang ni.. susah benar mau cari borang ni..

Tanakwagu said...

memang susah nak dapat ni entah betul entah tidak, jangan2 gimik je. aku dah email macam2 agensi kerajan tapi hampa takde jawapan langsung! mengecewakan

Tanakwagu said...

@abil dua
syarat tersirat tu tak pasti

gerenti lulus tu x pasti juga

Anonymous said...

Mimpi je la.. borang pon x wujud..

Anonymous said...

Col tapi tak jawab pun..boleh jadi ke nie

Anonymous said...

tolong wakil rakyat hantar borang ke pejabat daerah
sebab pejabat wakil rakyat jauh sangat 5jam naik kereta...

Anonymous said...

ntah kat mana nk isi form ONLINE ?????????? satu link pun takder aku nmpak kat sini .....

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas