CANON Menghina Yuna-Tak Kenang Budi

Di Setiap gambar ada lagunya begitulah promosi syarikat CANON Malaysia yang menggunakan Yuna sebagai dutanya.

Walau bagaimanapun jika lihat Billboard berikut semacam ada yang tidak kena.
Apa tidaknya gambar Yuna potong kepala. Iklan ini didapati di Jalan Tuaran Inanam-Jalan Lintas Kota Kinabalu Sabah.

Gambar separuh badan  adalah perkara biasa tetapi gambar tidak berkepala adalah sesuatu yang menghina dan tidak menghormati mannusia yang masih lagi hidup. Bagaimana jika CEO CANON Marketing atau General Managernya diperlakukan seperti dalam iklan itu?

Rasanya belum ada iklan yang seteruk ini pernah saya lihat, apa lagi iklan itu mempromosikan produk daripada syarikat gergasi seperti CANON.


Ini lah contoh syarikat yang mengaku 'gergasi' tetapi tidak menerapkan nilai-nilai kemanusiaan dan hanya mementingkan keuntungan semata-mata serta memanipulasi model iklan (dlm kes ini Yuna sebagai artis rakaman)

CANON Malaysia Menghina Yuna-Tak Kenang Budi

iklan Yuna dihina,setiap gambar ada lagunya,canon marketing malaysia,sabotaj Yuna
Berapalah sangat kos untuk melukis gambar Yuna selengkapnya, berbanding pendapatan Canon yang mencecah jutaan ringgit sebulan?

Apakah alasan CANON Malaysia dalam hal ini? Mungkinkah billboard itu tak cukup besar? Kenapa ia diluluskan oleh pihak Dewan Bandaraya Kota Kinabalu (DBKK)?

Ini lah contoh syarikat besar yang tidak bertanggungjawab, hanya pikir untung saja.

Apakah pandangan anda terhadap iklan ini? Adakah orang itu sudah mati? Adakah iklan ini milik extremis yang suka memengal kepala dan menayangkannya kepada umum?

Ada sesiapa peminat Yuna disini? Atau adakah Yuna tahu akan hal gambarnya diperbodohkan sebegini?

Pikir-pikirkan...sendiri

p/s: Tolong sharekan atau tweet agar syarikat ini buka mata dan Yuna sedar akan perkara ini.

Honda Jazz Hybrid Anda pembenci Yuna? Jangan begitu, tolong orang sendiri lah

Comments

Facebook Comments

3 comments:

X Lupa Dot Com said...

kepala yuna tak berharga.. dah tak top kot..hehe

Sabahan Tanakwagu said...

Tadi pagi 16/04/2012 baru lalu sini, masa kamu ambil gambar ni belum siap lagi tu, pagi tadi suda siap.. ada kepala :)

Anonymous said...

baru sedar tu

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas