Penamaan calon PRU13

Hebat betul hari ini, bagi para calon-calon yang bertanding mewakili parti masing-masing. Yang lebih hebat lagi jumlah calon yang bertanding sebagai calon bebas bertambah! Apakah makna semua ini? adakah kewujudan pari bebas dilihat sebagai pengacau atau pemecah undi majoriti atau sebagai pilihan kepada pengundi yang sudah muak dengan parti-parti utama.

Apapun keputusan pilihanraya ke 13 kali ini paling dinanti-nantikan oleh masyarakat Malaysia memandangkan 5 tahun kebelakangan ini dipenuhi dengan peristiwa-peristiwa yang panas termasuk beberapa kejadian yang tragis seperti serangan samurai ke putrajaya dan yg terbaru pencerobohan tentera sulu di Lahad Datu Sabah, yang dilihat sesetengah pihak sebagai ada agenda politik di sebaliknya.

Samada pihak kerajaan yang menang atau pihak pembangkang yang menjadi pemerintah,saya pasti pilihanraya kali ini adalah pilihanraya yang paling menarik bagi sejarah pilihanraya malaysia yang mampu menarik perhatian orang malaysia sendiri mahupun pihak asing yang sedia membuat liputan penuh.

Bagi yang berkecuali (mogok mengundi) anda juga berhak berbuat demikian tetapi,bermakna bahawa suara anda tidak didengari selepas pemerintanag baru terbantuk. So apa lagi jom mengundi pru13!

Comments

Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Zaman Sekarang BITCOINNNN

FREE BITCOIN-MINING

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
http://www.linkwithin.com Skrol ke Atas