Terbaik Sumbangan Kerajaan Malaysia

Sejak akhir -akhir ini banyak bantuan atau skim yang dijalankan oleh kerajaan untuk membantu mereka yang memerlukan dan golongan sasaran. Tidak kisah samada ini agenda politik atau sebaliknya kerajaan seharusnya lebih prihatin dan rakyat pula harus berterima kasih atas bantuan-bantuan yang diberikan.

Dimasa-masa yang mendatang ini saya percaya kerajaan mempunyai perancangan dan strategi yang baik untuk memajukan negara lebih lebih lagi meringankan beban golongan miskin.

Walaupun kita menghampiri status negara maju dan berpendapatan tinggi, namun saya percaya kemiskinan akan tetap berlaku. Maka dengan itu bantuan dari kerajaan amat-amat diperlukan dan kepada kita sebagai penerima harus menggunakan bantuan tersebut dengan sebaik-baiknya dan tidak terpesong dari matlamat asal.

Antara bantuan yang sempat saya sebutkan seperti BR1M, eKasih, Baucer Kerja RM35 sehari, program-program perumahan, pendidikan dan mungkin ada banyak lagi untuk dipohon. Terpulanglah kepada kita untuk bertanya tentang bagaimana caranya untuk mendapatkan faedah-faedah ini.Comments

Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Zaman Sekarang BITCOINNNN

FREE BITCOIN-MINING

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
http://www.linkwithin.com Skrol ke Atas