Jual Duit Siling Lama Boleh Jadi Kaya

Jual Duit Siling Lama Boleh Jadi Kaya

Belum pun habis pasal tokek yang di war-warkan mencapai puluh ribu hingga jutaan ringgit, kini muncul pula pasal menjual duit siling lama yang amat tinggi nilainya.

Menurut satu sumber duit siling yang dimaksudkan adalah dua puluh sen dan lima puluh sen yang bertarikh antara tahun 1972 hingga 1976.

Lima puluh sen yang mempunyai parit pula sangat tinggi harganya. Walau bagaimanapun desas-desus ini tidak dapat dipastikan kerana hanya disebarkan melalui mulut ke mulut dan juga sistem pesanan ringkas SMS.

duit siling lama

duit siling lama

Menurut cerita lagi duit siling lama lima puluh sen boleh mencapai sepuluh ribu (rm10,000) manakala duit siling dua puluh sen mencapai lima ratus (RM500) sekeping

Benar atau tidak kepada para pengumpul duit siling lama jangan pecah tabung ye. kena siasat dulu kebenarannya baru bertindak mengikut keadaan.

Comments

Facebook Comments

77 comments:

jai koh said...

btl kh?????????

Anonymous said...

hai selamat petang..
saya ada duit siling lama2..
50sen 1968 yang terbelah..50sen yang tak ada terbelah..
20sen 1971..
kalau ada berminat mahu beli duit siling lama 2 kol me..
0105897487..=')

Anonymous said...

hai selamat petang..
saya ada duit siling lama2..
50sen 1968 yang terbelah..50sen yang tak ada terbelah..
20sen 1971..
kalau ada berminat mahu beli duit siling lama 2 kol me..
0105897487..=')

Anonymous said...

saya ada syiling 20 sen 1971...jual murah-murah je..
e-mail: pokjak_stoja@yahoo.com.my

Anonymous said...

saya ada syiling lama nilainya tidak tahu tahun 171 di perbuat dari suasa tulin sebab saya pernah bawa ke kedai emas untuk di kenal pasti. saya pernah dihampiri seorang lelaki dari kedah untuk membeli duit lama saya rm80.000 tapi saya tidak jual sebab masa 2 x berminat dan bukan senang saya nak dapat jika ada yang berminat dengan nilai yang lebih baik boleh kol saya 0132580609

Anonymous said...

saya ada syiling 50sen terbelah 1968..50sen tak terbelah tahun 1973.. nk call sy..0197152169 - zack

Anonymous said...

sy ada menjual duit syiling lama 50sen dan duit kertas lama rm10 ringgit dan rm5 ringgit..kalau ada sesiapa yang berminat untuk membeli,boleh call sy aizie terengganu..0145361134 @ 096122006

Anonymous said...

sy ada syiling 20 sen 1976 utk dijual dan syiling2 tahun lain. 019-2182479/zulrider@yahoo.com

Anonymous said...

Saya mempunyai duit syiling lama suku sen (1/4 sen). Tahun 1344. Semua tulisan dalam bahasa Arab dan sebesar duit syiling 10 sen Malaysia.
Jika berminat sila hubungi saya di :

012-9445671 (din)
email : pe_pi_jat9097@yahoo.com

Anonymous said...

semuenye" saya ada " je.....
xde pon orang nak beli....
kat sape nak jual ni

Anonymous said...

ai smue peminat duit syling,sy ad duit syling.50sen 12 keping,tahun 1968,1980,1967 n 1973,
sy ada duit kertas,RM10 lama.dan macm2,,lg nk hubugi skg di 0132025942

Anonymous said...

saya ada duit 50sen yg terbelah 4.....
klau brminat sla hubungi saya....

999 no. saya

Anonymous said...

salam,saya ada duit syiling lama2 hendak di jual,contoh rm1 tunku abdul rahman dan tun husain onn..15 hijrah 1401..sing kiang ten cash..10sen 1967,68,69,71,73..20sen 1968,71,73,76..50sen 1971,73,75,76,78...

harga boleh dirunding..

berminat call sy 017-6665549

thundersystem said...

hye...
sya ade duit siling rm 1 tahun 1989 ber minat call sya

012 6038105

thundersystem said...

salam...
saya ade RM 1 (syiling) tahun 1989 ....

saya jual dgn harga murah jer
berminat call saya 012 6038105 (e-zy)

Anonymous said...

saya nak jual duit2 syiling lama2 yg saya ada...

-ELIZABETH ll 1989 (TWENTY PENCE)
-ELIZABETH ll 1977 (NEW PENCE)
-ELIZABETH ll 1987 (ONE POUND)
-15 HIJRAH 1401
-RM1 TUNKU ABDUL RAHMAN PUTRA
-RM1 TUN HUSSEIN ONN
-SING-KIANG (TEN CASH)
-SINGAPURA (FIFTY CENTS)
-SINGAPURA (TWENTY CENTS)
-SINGAPURA (TEN CENTS)
-THAILAND (5)
-THAILAND (1)
-INDIA (1 RUPEE 2001)
-INDONESIA (RP100 1996 & 1998)
-50SEN (1971,1973,1978,1981,1986)
-20SEN (1967,1968,1969,1971,1976,1981)
-10SEN (1968,1973,1977,1978,1981,1982)
-5SEN PARLIMEN (1967 & 1988)

kalau x ada dalam list yg anda mahukan boleh sms sy duit syiling yg mcam mana anda mahukan...
sy boleh cari lg,jika berminat boleh sms sy di no 017-6665549.

harga boleh tawar2,tuan puan mst puas hati..

Anonymous said...

hi saya ada duit siling 20sen malaya tahun 1950 nsuit siling 1 sen tahun 1943 sesiapa berminat utk beli tel saya 0127930182

Anonymous said...

saya ada syiling rocketman, kalau berminat call saya 010-5332159

Anonymous said...

saya ada dua keping duit lama, sekeping SA-PULOH dan sekeping SEPULUH.. kedua2nya watermark HARIMAU... nak let go dua2 skali.. sila hubngi saya RADEN 017-3260213

Anonymous said...

saya ada dua keping duit lama, sekeping SA-PULOH dan sekeping SEPULUH.. kedua2nya watermark HARIMAU... nak let go dua2 skali.. sila hubngi saya RADEN 017-3260213

Anonymous said...

saya ada dua keping duit lama, sekeping SA-PULOH dan sekeping SEPULUH.. kedua2nya watermark HARIMAU... nak let go dua2 skali.. sila hubngi saya RADEN 017-3260213

YC Global Resources said...

Duit syiling lama, 1 sen, 5 sen, 10 sen, 20 sen, 50 sen dan 1 ringgit coin... setiap tahun yg ada pengeluaran, sy ada.. email me : syazmira0401@yahoo.com untuk order syiling yg anda mahu.

Anonymous said...

err.. saya ade duit syiling yg sangat2 lame jugak stu dollar a.k.a satu ringgit tahun 1902... lg stu stu dollar ak.a stu ringgit jgk thun 1907 zamn edward v11.. if interested u can email me.. ekiens@yahoo.com

Anonymous said...

SAYA ADA BYK SYILING2 LAMA 5SEN, 10SEN,20SEN,50SEN,SYILING 1.00,SYILING 5.00,DLM DAN LUAR NEGARA.RM10 WATERMARK HARIMAU..SEBARANG PERTANYAAN HBGI SAYA:EMAIL..d.misai@yahoo.com ATAU H/P 017-2513414

Anonymous said...

Ramai orang memiliki duit siling lama.apa kata kalau kamu semua jadi pengumpul duit siling yang berpangetahuan luas mengenai (SEJARAH) (tahun) (harga) (keadaan duit = & .Janganlah jual mahal2.. nanti kena tangkap polis menyalah guna harga duit malaysia.oleh itu siasat letak harga yang berpatutan.semua ada di internet type & check.bijak2 lah..... salam 1 malaysia.

Tanakwagu said...

@Anonymous suatu cadangan yang bernas. semakin lama disimpan semakin antik dan mahal harganya

Anonymous said...

aq pown ada wit syling terbelah 18,

Anonymous said...

spe nak duyit syiling rm5 tgku abd rahman cntct no ni 0136456451

malayaNO1 said...

saya ada duit syiling tahun 1846....minat call saya lea 0127392874

Anonymous said...

saya ade menjual duit syiling pelbagai negara
sila email d_pooh1402@yahoo.com

ishar said...

saya ada menyimpan koleksi syiling zaman british and sekeping duit sepuluh dollar(zaman jepun) juga dikenali duit pokok pisang..berminat sila email isharlegal@gmail.com ..harga boleh runding..

Anonymous said...

as salam..ayh saya ader duit siling 9 yassin..sesiapa berminat nk beli sila hbgi pak razak 0193981461..

fetgh said...

hai

green gul said...

helo... saya da simpa duit Liberty 1804 States of America.. harga kat luar negara 4 million... siapa minat email saya: honeydew_bee87@yahoo.com

Anonymous said...

duit syiling untuk di jual.
duit 50 sen 1967/1968(terbelah) , seringgit syiling tahun 1981(warna perak) , seringgit ninth southeast asia games 1977 (warna perak), seringgit 20 tahun merdeka 1957-1977 (warna perak) ,5 sen 1971
king edward VII tahun 1903/1908 , Queen Victoria One Cent Straits tahun 1862 , Quenn victoria straits setelements tahun 1886 , George VI commissioners of currency malaya 1 cent tahun 1943(6 keping)/1945(2 keping) dan macam-macam lagi.

harga boleh runding
hubungi 0176885424

nak tengok gambar ade di profile saya
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.219317461450912.50190.100001179786974&l=7134e8184f&type=1

Anonymous said...

ramai orang menjual dari membeli jer....

Marz said...

saya ada duit lama china...daripada dynasti qing..(1644)....berminat sila call saya di no 0143214453...or FB saya Mar Rawkstar

HAFIZAL said...

mudah betul nak kaya

Anonymous said...

sape yg nk beli ni?? sume tukang jual jek.. bleh laku ke???

Anonymous said...

aku ada 50 sen 1969. harga paling rendah rm400.. PM me at read_ur_mind@rocketmail.com

Anonymous said...

Buyer yg nk beli 10 sen 1972@50sen 1976 boleh sms saya 016 251 21 91

Anonymous said...

SAYA ADA DUIT 'SE-PULUH WATERMARK AGONG'(SENGKANG) UNTUK DI MAHARKAN.CALL SAYA 012 - 671 0960 - IMAN SHAH ALAM.

Anonymous said...

nak tanya saya ada wang syling emas zaman jepun (1 keping),setakat ni kalau dikedai emas hanya diambil dalam rm30 ribu...orang tertentu pun ada nak beli..tawaran masih tak memuskan.wang ini adalah simpanan nenek moyang saya..berapa harga nak beli????

Anonymous said...

sye ade duit syiling 10 sen, 20 sen, dan 50 puluh sen gambar pparlimen.hubungi saye 027-3452446 jika berminat,harge menhikut rate sekarang dan boleh runding

Anonymous said...

sye ade duit syiling 10 sen, 20 sen, dan 50 puluh sen gambar
parlimen dari 1968 hingga 1999.hubungi saye 017-3452446 jika berminat,harga boleh runding.-emi-

Mailah said...

Iklanlankan duit lama, barang lama, antik,mistik anda di www.mailah.com secara PERCUMA!

www.mailah.com

Iklankan hari ini juga!

RyzaL Lee.. said...

SAYA ADA DUIT SYILING 50SEN TERBELAH DITEPI TAHUN 1967/68 ..


SERIOUS BUYERS ONLY !!
017-5997978

Anonymous said...

saya ada duit syiling 50sen tahun 2006.berminat call saya 012-4141187

Anonymous said...

duit syiling lama cop ayam jantan 1 kupang,tahun 1247hiraj.
duit syilin 50sen tahun 68.
duit syiling RM5 tahun 1971..gambar tuanku abd rahman..
clear stock..berminat call 0125996064.tq

Anonymous said...

pembetulan..
duit syling lama cop ayam jantan 1 kupang,tahun1247hijrah.
duit syiling 50sen tahun 1968.
duit syiling rm5 tuanku abd rahman..
clear stock..berminat call 0125995064.tq

Anonymous said...

saya ada duit rm1, rm5, rm10 lama.. berminat? e-mail me

Anonymous said...

saper ade duit syiling 20 sen tahun 1999?
ade keluaran tp x byk.. sekeping harga rm150.
ada x? bgtaw yerk kat saya.
0177072771

Anonymous said...

sapa ada duit 20sen tahun 1970

ketam said...

salam sy ada duit syiling yg dikehendaki tu 20sen 1970
sila cal saya 0193339031

Anonymous said...

saya ad syiling 50cen tahun 1967,1968,1973,1977,1980,1983,1985,1986,1987.....ade sape2 nk beli col nb ni 0136870087...dan ade banyak lagi dari 1sen hingga rm1...

Anonymous said...

bminat dgn koleksi syiling lama sila call saya
0175582450

Anonymous said...

simpn jela duit syiling korang...

Anonymous said...

Saye ade siling lame rm 1 tahun 1986 ade gambar penyu pata
semperna 35th annual conference sape berminat boleh
hubungi saya di talian 014 8462158,0145467474 harge boleh di runding

Anonymous said...

sy ada 10sen 1972 dan 50sen 1975= 15k sahaja...
sesuai untuk koleksi peribadi sahaja...
cll 0174513304

Anonymous said...

saya ada duit siling cina chiang kai sek. pelik.sebab kedua-dua belah siling tidak diketahui yang mana depan atau belakang .gambar jeneral cina kepala botak.harga usd7.8 million dolar.017 6482008.email.zbdiamond15@yahoo.com.my

Anonymous said...

saya ada mempunyai lebih kurang 40 duit siling antik.dui ayam.duit netherland 1718.1741 hispan .gold.1757 hungury patrona hung.gold.chinese 1 dollar 1911,gold.1798,1801 egratia gold,1878 liberty,gold.siling peringatan 1965 bahasa jiwa bangsa johor.duit siling ini sukar di temui atau didapati sekarang .ada lagi siling yang tidak dapat di nyatakan disini,harganya jutaan ringgit.banknote pun ada dollar amerika 100 000 tahun 1934.banknote peringatan hongkong 1997 1 million dollar[ada certificate].call ;017 6482008.email zbdiamond15@yahoo.com.my

Anonymous said...

berminat dengan pelaburan emas dan ingin menjadi egent menjual emas layari.
http://goldsilverresources.blogspot.com

zan said...

Assalammualaikum. Saya ade koleksi syiling malaysia lama untu djual. (Tahun 1967-10sen x 1, 20 sen x 1),(Tahun 1969-20sen x 1),(Tahun 1971-50sen x 1), (Tahun 1973-10sen x 6 , 20sen x 7),(Tahun 1976-10sen x 6, 20sen x 1),(Tahun 1977-10sen x 2, 20sen x 2),(Tahun 1978-10sen x 1),(Tahun 1979-20sen x 1),(Tahun 1980-10sen x 1),(Tahun 1981-10sen x 7, 20sen x 5, 50sen x 3),(Tahun 1982-5sen x 1, 10sen x 5, 20sen x 3, 50sen x 1),(Tahun 1983-10sen x 1,20sen x 1),(Tahun 1985-5sen x 1), (Tahun 1987-20sen x 1) dan (Tahun 1988-10sen x 1, 20sen x 6, 50sen x 1). Sila hubungi saya untuk tawaran harga 0134448894 Zan

Anonymous said...

At the end of the day, it's just a coin..

jenab said...

saya ada duit siling southen of Rhodesia nama negara asal Zimbawie sebelum merdeka ini ada nilai sejarah .5 pance tahun 1947 harga rm 20.000 keatas pembeli yang offer lebih tingi akan di pertimbangkan . kepala king george Vl sebesar duit siling 10 cents malaysia.
jenab (0109542185)

jenab said...

saya ada 5 pance duit siling Southen Rhodesia 1947 negera zimbabwie sebelum merdeka dari british offer lebih tinngi dari 20.000 akan di pertimbankan (0109542185)

abid99 said...

sesiape ade duit 50sen 2006 pm sye ahmadabid9999@gmail.com
saye sanggup bli rm10000=1

Anonymous said...

saya ada duit siling peringatan bulan bahasa kebangsaan tahun 1965, johor.BBK bahasa jiwa bangsa.sesiapa yg berminat hhubungi saya;inilah mungkin satu2nya siling peringatan yg masih lagi tinggal kenangan.017-6482008 atau zbdiamond15@yahoo.com.my

MencariLokasi said...

saya mahukan syiling 10c: 1994,1971,2003
20c: 1970,1994
50c: 1969 , 1995

semua yg saya nyatakan diatas mempunyai keluaran oleh bnm. sesiapa ada pm saya dan saya tahu harga pasaran jangan anda bermain harga dengan saya. hanya yg benar2 ingin menjual sila hubungi saya d 019-5932339 fuat

bee said...

salam,sy ada duit syiling rm1 thun 1985..sape yg brminat col sy 0177389751

Anonymous said...

Sy de duit syiling 50 sen thn 1967 blh tgh berminat bgtaw 0102725915 shy..harga blh runding.

Anonymous said...

saya ada duit syiling 50sen 2012.
untuk dijual dengan harga 1.6milion.
harga boleh dirunding.

Anonymous said...

betul ke nie..sy ada duit tahun 1734 dan 1774,syiling voc..brpe agak2 harganye..edy 0196332627

FISABILILLAH 3036 said...

sy ada duit 1sen 1970tak lekat magnet sapa nak 0175360436

Yanna Tasly said...

Anda peminat syiling lama? pm sy...

Anonymous said...

hahaha.. nk join jgk.. aku ada syiling 5 ringgit. dan 1 ringgit . tahun. 1971. edisi terhad . 100k. cl 0142151160. erry

Kayy Nyda said...

Assalamualaikum..warga malaysia dan pape warga pun xkisah la janji korang paham..hehe..selamat menunaikan ibadah puase..aku ade duit syiling emas lama condition sangat memuaskan..GEORGIVS V D.G.BRITT:OMN:REX F.D.IND:IMP: 1911..susah nak dapat ni barang..da lame sangat simpan..dari abah aku ade sampai da meninggal dunie..barang disimpan rapi..korang bule survey kt google gambarnye..aku nak lepaskan pade hak milik baru..ade buyer cine nak angkat rm1xx.000..abah aku xterbuke ati lg na jual..so sekarang aku nak lepaskan dengan harge yang berpatutan..boleh runding sampai jadi..tp klu rendah sangat, aku xbrani jual. srius buyer unly .call/sms 0176272892 mr john

Post a Comment

Komen apa saja, tingalkan jejak anda :) samada melalui akaun google atau Facebook comments.

**Kalau boleh gunakan nama samaran cht john doe,babun,joyah... letih pulak nak jawab Anonymous ni! :)**

***link promotion semata-mata akan dibuang,klu nak advertise kami ada sediakan-harap membantu

Print d baju, gelas, dll



jangan terlepas setiap episod merlin season 4

Saya seorang pekerja makan gaji
48% = Depan Komputer
/online(fb,hmetro,cakap2u,papagomo,forum,...)
20% = Kopi time/lepak(pagi/petang)
15% = Tambah nafas(merokok,sembang
kosong,mengumpat,jumpa 'klien')
4% = Game ringan(pingpong,dart,karom)
5% = Buat kerja(semalam)
5% = Pura-pura sibuk(tungu jam punch card balik)
3% = Hantar & ambil anak(sekolah,nursery,etc...) = 100%

 
/*Iklan teks*/ /*iklan teks*/
Copyright © 2011 Bercakap dan berbagi | Powered by Blogger |Theme modify by EU
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes
Related Posts with Thumbnails Skrol ke Atas